2021-08-02

En perfekt bordlampe eller en loftlampe til din stue? Alle fordelene ved de universelle glasskærme.

 

 

 

Belysning lavet af glas har en århundredgammel tradition, men lamper med glasskærm ændrer sig også med tiden. Lige nu inkluderer tilbuddet fra glaslampeproducenter mange designerbelysningsprodukter, der giver dig mulighed for at skabe en interessant, unik atmosfære i interiøret. Det vigtigste træk ved glas, der bruges i belysning, er dets gennemsigtighed og evnen til forsigtigt filtrering og brydning lysstråler. Intet under, at glaslamper ikke kun bruges som lyskilde, men også som en effektiv måde at dekorere interiøret. Hvordan fungerer de altså i vores daglige liv? Hvilken loftslampe i stuen er den rigtige? Om det nedenfor.

Glaslamper til stuen

Hvis du planlægger at belyse stuen, er det værd at huske, at det er et stort interiør, der kræver en kombination af funktionalitet og brugervenlighed med æstetik. Stuen er et repræsentativt sted, der i vid udstrækning fungerer som et udstillingsvindue for hvert hus eller lejlighed. En god løsning vil være en kombination af loftbelysning med supplerende belysning i form af bordlamper, gulvlamper og væglamper.

Når du vælger loftbelysning, skal du først og fremmest være opmærksom på dens funktionalitet og mængden af lys. En interessant idé vil være en glaskuglehængende lampe, der giver et stærkt og intenst lys og samtidig filtrerer det perfekt og skaber en hyggelig atmosfære i interiøret. For eksempel loftslampen med en glasskærm TOMAR.

Bortset fra enkeltlamper er hængende lamper med flere lyskilder perfekte. For en bedre dekorativ effekt kan du også vælge en lampe lavet af tonet glas, fx en serie af lamper med en glaslampeskærm MONACO eller effektive plafonds.

Loftlampe med en glasskærm

Vedhængslamper i glas er de mest populære. Takket være de mange muligheder, som glas tilbyder, er det muligt at opnå usædvanlige lyseffekter og forskellige lysfarver. Hængende lamper med en glasskærm i mange nuancer fås på markedet. De er blandt andet en pendel IRUN med en skygge af mørkt glas samt lamper lavede af gennemsigtigt glas i forskellige former, fx VIRGO-glaslampe i form af en kop.

En dekorativ loftslampe BARCELONA vil også være en usædvanlig original og moderne løsning, som kan bruges til at belyse plantedekorationer - den ser ekstremt effektiv ud. På den anden side kan fans af retro-stil helt sikkert godt lide AVEIRO-pendlen med en opalglasskærm.

Loftlampe "glaskugle" - den mest fashionable model

Når det drejer sig om hængende lamper, er det også værd at nævne et af de mest fashionable designs i dag - nemlig hængende kugler. Disse klassiske, gennemsigtige glaslamper i form af en kugle ser bedst ud i kombinationen med dekorative pærer, de ser også fint ud i en række, f.eks. Over et bord eller en bordplade. Et eksempel på en sådan lampe er en moderne loftlampe med en glasskærm NUAGE.

Hængende glaskuglelamper passer perfekt ind i moderne stuer og soveværelser, hvilket giver den rigtige mængde lys. De fungerer også godt på terrassen eller i haven - ligesom loftlampen CUMULUS, som skaber en unik dekorativ effekt.

Lamper med en glasskærm - hvor passer de?

Glaslamper passer perfekt ind i moderne og minimalistiske rum. De vil fremhæve stilen i hver stue. Desuden, hvis den dominerende farve er hvid, vil lampen med en glasskærm varme op interiøret og være et iøjnefaldende element. TRINI-loftlampen fylder perfekt rummet i en moderne skandinavisk stue. Dens massive lampeskærm lavet af røget glas giver mange muligheder for arrangement. Samtidig er denne model præget af subtilitet og fremragende håndværk.

Hængende lamper med en glasskærm kan sikkert erstatte sengelamper i soveværelset. Denne løsning er ikke kun æstetisk, men også meget praktisk. Den giver ekstra plads, der kan arrangeres frit. For eksempel hængende lampe af glas SAGUNTO. Den består af flere separate glaslampeskærme med lyskilder placerede indeni, ophængte på separate linjer eller kabler i forskellige længder.

Til interiør i industriel stil er MONACO-loftlampen den bedste løsning. Det blev skabt til folk på udkig efter kølig, rå og samtidig moderne belysning, der yderligere vil understrege karakteren af værelser i loft-stil.

Loftlampe med en glasskærm til køkkenet

Lamper med glasskærmen er ikke kun en stue, fordi de er perfekte til køkken og spisestue. De kan fremhæve det sted, hvor du spiser måltider som spotbelysning. VERMOUTH-vedhængslampen med en dobbelt glasskærm er den perfekte dekoration til et køkkenbord. Det passer perfekt til både moderne og klassisk køkkendesign.

Derudover er lampen højdejusterbar, som er en yderst praktisk funktion (især i køkkenet). Muligheden for at montere lampen i enhver højde gør det muligt at hænge den lige over bordet, bordpladen og i det centrale punkt i køkkenet, hvor den vil oplyse hele rummet.

Bordlampe med en glasskærm - klassisk elegance

Glasbordlamper er også et interessant dekorativt element. Et eksempel på det er kombinationen af opalglas og stål i FARON bordlampen. Det er ikke kun en lampe, men også en lille, kunstnerisk dekorativ form. Det ser godt ud på en konsol i hallen eller stuen, men det kan også dekorere et skrivebord.

Lamper lavet af gennemsigtigt glas er også usædvanligt effektive og tilføjer interiøret friskhed og originalitet. Sådan er for eksempel MONACO bordlampen med en glasskærm - den vil appellere til alle elskere af moderne indretning i loft stil.

Hvis du leder efter en løsning, der matcher et klassisk interiør, skal du vælge en traditionel løsning i form af en bordlampe med en lampeskærm. Tilføjelsen af glas giver det et helt nyt ansigt, og det ser meget mere elegant ud. FUDZI-bordlampen med tre glaskugler i bunden lyser op og dekorerer ethvert hjemmebibliotek.

Væglampe med en glasskærm til soveværelset og mere

Hvordan belyses et soveværelse effektivt? En væglampe med en glasskærm er en perfekt løsning! Det kan med succes erstatte en sengelampe i klassisk eller moderne stil. Det ser især godt ud parvis på begge sider af sengen. Hvis du er på udkig efter et subtilt lys, der vil oplyse den bog, du læser, kan du vælge en elegant kugleformet væglampe med en MARBELLA-lampeskærm af glas med en krom base. Den unikke snehvide kugle ser bedst ud i kombination med sølv.

Badeværelser kan ikke overses i belysningsarrangementer. BALI-væglampen har en gennemsigtig glasdiffusor suppleret med kromelementer. Det er værd at bemærke, at armaturet har en vandtæt struktur, der opretholdes på et højt niveau, takket være hvilket væglampen sikkert kan placeres i nærheden af en vask, brusebad eller badekar. Naturligvis kan du bruge denne lampe i andre rum!

Hvordan skal lampen med en glasskærm rengøres?

Regelmæssig rengøring af glaslamper (mindst to gange om året) reducerer støvopbygningen. Takket være sådan rengøring når du svært tilgængelige steder, hvad giver dig mulighed for at fjerne selv det mest stædige snavs. Korrekt rengøring:

• frakobl lampen fra strømforsyningen;
• vent indtil lampen køler helt ned;
• skru pæren ud og fjern derefter glasdækslet;
• rengør lampen i henhold til producentens anbefalinger (det anbefales at rengøre den med en tør mikrofiberklud, brug ikke kemiske rengøringsmidler, varmt vand og flydende sæbe er nok);
• rengør pæren.

Efter rengøring kan lyset tændes igen. Hvad er effekten? Rummet virker straks større, lysere og mere rummeligt!

 

Anbefales

pixel