2021-09-01

Et lille plafond indendørs eller et stort plafond udendørs? Hvad skal du huske på, når du vælger det rigtige plafond lampe?

 

 


Loftlamper, også kaldet "plafonds" er originale lamper, der er meget populære. På nuværende tidspunkt er der et stort udvalg af stilarter, farver og materialer. Plafonds er et almindeligt valg til badeværelser, men de er også populære i stuer, børneværelser eller soveværelser. De belyser ikke kun hele rummet, men dekorerer også loftet pænt. De kan også fungere som funktionelle væglamper.

Hvorfor er et plafond en god løsning til mange interiører?

Plafonds er en af de mest forskellige grupper af belysning. De udfører funktionen af moderne loftslamper, som i modsætning til hængelamper passer tæt til loftsoverfladen. Denne type belysning er et godt alternativ til hængende lamper og lysekroner, beregnet til folk, der leder efter lamper med et moderne og originalt udseende. De passer ind i ethvert rum i huset, men du bør tage højde for rummets størrelse og den indretning, du vil opnå.

Hvis du leder efter belysning, der fungerer bedst i et stort rum, f.eks. et gæsteværelse eller en hall, vil FORM -lampen og TESALLI -plafond være en interessant løsning for dig. Disse lamper spiller rollen som ikke kun funktionelle lamper, men også loftsdekorationer.

Hvordan tilpasser man plafond til interiøret?

På grund af den gode lyskilde og indretningen alsidighed fungerer plafonde godt i ethvert interiør. Det hele afhænger af brugerens smag og behov. Det er dog værd at overveje, om en sådan lampes hovedfunktion er at belyse det brugbare rum eller at bruge det som en dekoration i rummet.

Plafond i stuen – folk, der indretter deres stue, beslutter sig meget ofte for at bruge kombineret belysning. For eksempel vælger de en loftslampe og supplerer den med en væglampe og en gulvlampe. Dette er en god løsning, fordi den giver dig mulighed for at justere belysningen til forskellige situationer. En interessant idé vil være moderne LED -plafonder, der giver den rigtige mængde lys. På den anden side, for folk der foretrækker minimalistiske løsninger, vil plafond BELLA med karakteristiske krystaller være det rigtige valg.

Plafond i soveværelset – loftlampen er ideel til et værelse, der fungerer som et hvilestue. Varmt, diffust, mindre intens lys blænder ikke dine øjne, mens du hviler på sengen. Et moderne plafond til soveværelset kan også give komplementær belysning. I dette tilfælde vil EYE S WHITE -plafond være perfekt som et element, der belyser toiletbordet eller omklædningsrummet.

Plafond i køkkenet – køkkenet er et rum, der skal være godt oplyst, så plafonds på lameller med få lyspunkter vil være en god idé. Du kan også beslutte at belyse kun en udvalgt del af køkkenet med plafonds, f.eks. over bordpladen. Plafond til køkkenet skal også vælges størrelsesmæssigt. Et lille plafond, der blander sig med baggrunden, fungerer ikke i store køkkener, fordi det forsvinder i hele indretningen og ikke giver god belysning. Fra anden side vil et alt for stort loft overvælde et lavt og lille køkken.

Plafond til badeværelset – loftslampen på badeværelset skal frem for alt være meget modstandsdygtig over for vand. Runde eller firkantede plafonds med metalhus og glasfront er populære. Glastypen påvirker også, hvilket lys plafond vil udsende. Glasset skal være mat, så plafond ikke skader vores øjne, når vi kigger op. En anden form for et plafond kan være spotbelysning, som vil give et behageligt og afslappende lys.

Plafond til et børneværelse

Et andet rum, hvor plafond er en meget god løsning, er barnets værelse. Det er ikke let at vælge det perfekte plafond til børn. Vi er nødt til at tage højde for flere faktorer, først og fremmest er plafonds størrelse vigtig, det sted, hvor det skal placeres, og de funktioner, det skal udføre. Det er også værd at være opmærksom på det materiale, som plafond er lavet af, pærerne, der kan bruges i det og selvfølgelig designet.

Børns plafonds kan have forskellige former og farver: de kan referere til dine yndlings eventyr eller sportsaktiviteter. En anden fordel er, at børns plafonds er en ekstra kilde til verden, afhængigt af hvor barnet leger, hvor det tegner, og hvor det læser. For eksempel kan det nyligt populære PUZZLE -plafond bruges både som sengelampe og som spotbelysning.

Plafond udendørs

Udendørs plafond er en fantastisk måde at belyse overdækkede dele af en terrasse, altan og endda en garage eller indkørsel. Takket være dem, selv efter mørkets frembrud, kan du arbejde, læse eller hvile under møder med venner under behagelige forhold. Yderligere er plafonds mere modstandsdygtige over for fugt, forurening og mekaniske skader.

Et perfekt eksempel er TAHOE-plafond med bevægelsessensor. Et sådant plafond er primært energibesparende, fordi det tænder, når vi har brug for det. Du kan montere det hvor som helst og nyde det i lang tid. Når vi bliver spurgt, om det er værd at købe et TAHOE -plafond, svarer vi: bestemt JA!

De mest interessante tendenser inden for loftsbelysning

En bred vifte af mønstre og former betyder, at plafonds kan vises i interiører i enhver stil og i ethvert rum i huset. De er imidlertid meget udbredt hovedsageligt i moderne og avantgarde indretningen. Eleganceentusiaster når i stigende grad efter sorte, hvide eller sølvplafonds. En lang række muligheder giver dig mulighed for at vælge plafonds med elementer af glas, rustfrit stål eller træ.

I dette tilfælde er det værd at kigge efter en model, der med dens sag vil referere til interiørets farve eller dens indretning - for eksempel hvis møbler og tilbehør har dominerende kromelementer, vil sølv eller hvidt plafond fra RODOS -serien matcher dem perfekt. Et firkantet eller rektangulært plafond er den mest populære model af moderne loftslamper til universel brug.

 

Anbefales

pixel