2021-08-16

Hotelinteriør- hvilke lamper skal jeg bruge til at belyse et hotelværelse?

 

 

 

Korrekt valgt belysning er et af de vigtigste elementer i hotelindretning. Lys påvirker gæsternes og medarbejdernes trivsel markant. Derudover giver armaturerne dig mulighed for at understrege den stilistiske konsistens i interiøret og effektivt være opmærksom på et bestemt rum. Så hvad skal du vide om hotelbelysning? Hvilke lamper fungerer bedst i denne type interiør? I artiklen herunder vil vi præsentere nogle enkle tips, der kan hjælpe dig med at belyse ikke kun hoteller, men også mindre pensionater. Lad os begynde.

Hotelinteriør - hvad skal man være opmærksom på?

Der er en række faktorer, der gør et godt indtryk. En af dem er belysning, der er velvalgt og tilpasset hotelindretning. Der er ikke plads til fejl i denne sag. Hvilke rum skal være udstyret med hotellamper? Blandt andre:

• Have foran hotellet
• Korridorer
• Hotelværelse
• Hotel badeværelse
• Restaurant på hotellet

Under hensyntagen til hotellets specificitet er det værd at huske, at hotellets lys er tændt i løbet af dagen og om natten. Derfor bør LED-belysning eller andre energibesparende erstatninger vælges for at minimere elomkostningerne. Det er også vigtigt, at alle lamper matcher hinanden i stil. Det er en stor fejl at for eksempel blande trælamper med moderne lamper - den resulterende effekt kan ødelægge selv det bedst indrettede interiør.

Udendørs lamper

Et hotel besøgt af gæster bør vække beundring ved selve synet. Til dette formål er det bedst at bruge vægbelysning, der understreger bygningens forfacade. Det kan være væglamper, der spreder lys i en eller to retninger, for eksempel MEKONG væglampa. Forlygter, der kan placeres hvor som helst, der retter lyset direkte på væggen, er et lige så godt forslag - understreger facadens skønhed.

Brug mellemstore pullerter eller dekorative store lanterner ved fortove og indkørsler. Glem heller ikke parkeringspladsen, som du kan belyse på samme måde, hvilket giver dine gæster en følelse af sikkerhed. Funktionalitet til belysning i form af en lampe med en bevægelsessensor er også vigtig.

Stolpe GALAXY

 Sort stolpe ERBA BIS

Væglampe TAHOE SENSOR

Du kan dekorere damme med kuglelamper CUMULUS specielt designet til udendørs brug. Alle trapper, der fører dybt ind i haven, kan udsættes takket være LED -lys. Hotellets terrasse er værd at dekorere med lamper FLOWERPOT i form af en krukke, som giver dig mulighed for at plante planter i dem. En lige så effektiv løsning er en lyskæde STRING LIGHT, der hænges på verandaens loft eller stiliserede lamper fra LONDON -serien.

Et absolut krav, der skal opfyldes af alle modeller af udendørs lamper, er modstandsdygtighed over for vejrforhold, så vælg belysning med den højeste vandmodstand, markeret med IP -symbolet. Hvis du ikke er sikker på, hvad vi taler om, skal du tjekke opslaget om havebelysning.

Godt oplyst reception

Receptionen er det første sted, hvor gæsterne er placeret, så snart de kommer ind på hotellet. Første gangs besøgende på et hotel føler sig ofte forvirrede. Så vil det være meget nyttigt at vise dem vejen gennem lyset. En veloplyst reception vil signalere, at dette er stedet at gå først.

Hvordan belyser man receptionen? Her bør du satse på skarpt lys med en neutral eller kølig farve. Loftlamper rettet mod personalet fungerer godt her. Et dekorativt element kan være en stor loftlampe, der vil belyse bordpladen. Du kan også krydre din reception med en krystal lysekrone.

Lyse ganger og konferencelokaler

Det er her funktionalitet tæller. Ganger, normalt uden vinduer, skal være godt oplyste. Gæster, der leder efter deres værelse eller vender tilbage til det efter en hård dag, må ikke have problemer med at nå deres destination. Ganger skal være oplyst med klart, gennemsigtigt lys. Ud over hovedbelysningen i form af hængelamper er det også værd at installere væglamper CLAVA med elegant lampeskærm, der vil belyse billeder eller fotos på væggene.

Der gælder forskellige regler i konferencelokaler. Udover væglamper anbefaler vi plafonds ARENA her. Deres placering afhænger af den effekt, du vil opnå. For at sikre en sikker bevægelse af besøgende og personale skal der sikres minimum synlighed. Værelser med et centralt placeret bord bør være udstyret med hængelamper, der perfekt vil belyse overfladen. Det er også værd at tage sig af lysintensiteten, herunder pærer, som vil give øjenvenlig belysning i mange timer.

Hotelværelser - en oase af fred i hotelindretning

Hotelværelser er steder for afslapning, så de skal have en behagelig atmosfære. Hotellamper, der giver generel belysning, er plafonds og hængende lamper. Der skal være en sengelampe ved siden af sengen, som giver optimalt lys til læsning i sengen, eller væglamper KARIN, der skal være på begge sider af sengegavlen.

En interessant løsning er en gulvlampe TROY, der står ved siden af lænestolen, som kan skabe et specifikt læsehjørne. Hvis der er et skrivebord på hotelværelset, skal det være udstyret med en skrivebordslampe KASER, takket være det vil det være muligt at dirigere skarpt lys til arbejdspladsen.

Det er også værd at sørge for optimal belysning på badeværelset, hvor du kan lave make-up eller en præcis barbering. I dette tilfælde er den bedste løsning at bruge vandtætte lamper, inkl. BRAZOS kugleformet badeværelse væglamper. Plafonds er også en god løsning. Det oplyste SPEKIO -spejl, der vil skabe effekten af et moderne rum, vil også være et moderigtigt tilbehør.

Hotelinteriør - restaurantbelysning

Her skal der lægges særlig vægt på at tilpasse belysningen i restauranten til det arkitektoniske miljø. Først og fremmest er det vigtigt at vise barområderne og tællerne korrekt samt belysning af bordene korrekt, hvilket påvirker hotellets gæsters komfort. For at belyse bardisken er det værd at bruge lange strimler med flere lyspunkter, der udsender koldt lys. Bordener kan vises med hængende lamper placeret lige over dem eller gennem bordlamper.

Restaurantbaren, bag hvilken der er hylder med alkohol, kan belyses med iøjnefaldende vedhængslamper, og hylderne kan belyses med spotlys. Det generelle interiør i restauranten bør være udstyret med komplementær belysning i form af væglamper. Du skal også bruge en stor loftlampe, der vil være karakteristisk for dette rum. Restauranter i en mere moderne stil kan blive fristet med belysning i form af spots eller skinnesystemer.

 

Anbefales

pixel