2021-06-29

Industrilamper - skab den unikke atmosfære i et moderne indretning

 

 

 

Belysning i den industrielle stil er nu tildags helt sikkert en mere og mere populær del af moderigtige arrangementer i moderne indretning. Flere og flere mennesker leder efter lamper, der henviser med deres design til rå postindustrielle rum. Industrilamper vises ikke kun hjemme eller i lejligheder, men også i kontorlokaler. Har du nogensinde tænkt over, hvorfor millioner af indretningsarkitekter elsker denne stilretning? Hvor kommer det fra, og hvad for rum egner industrilamper sig bedst til? Nedenfor står der nogle tip til den korrekte indretningsbelysning.

Den industrielle stil - historie

Historien om industrilamper føres tilbage til 1950'erne i USA. Den økonomiske krise har ført til, at mange fremstillingsvirksomheder går konkurs og forlader fabrikker, lagre og produktionshaller. De forladte rum blev et attraktivt sted for kunstnere, arkitekter, dekoratører og studerende, der fik chancen for at have gratis workshops, lejligheder eller udstillingshaller.

De arrangerede store, tomme rum på en tilfældig måde ved hjælp af møbler og udstyr, der blev fundet på antikvitetsmesser eller modtaget fra familie eller venner. Over tid blev de omdannet til studier og luksuriøse, moderne lejligheder. Seje nuancer, enkle former, minimalisme og en rå atmosfære - sådan kan den industrielle stil karakteriseres med få ord.

Egenskaber af industrilamper

Industrilamper skyldes deres design til kunstnere, der blev inspireret af den belysning, som var i haller på fabrikker og lagre. De er oftest lavet af metal, ledninger eller messing. De kan have metaltråde eller tykke glasskærme, der efterligner flasker eller krukker, de kan også være lavet af beton. De er oftest sorte, hvide eller i gråtoner. I en moderne version af den industrielle stil bruges kobber- og rosaguldlamper også.

Industrilamper har ikke altid en skygge. Mange mennesker vælger simpelthen et kabel med et stik og en dekorativ Edison pære i retrostil. Industrilamper fungerer særlig godt i værelser med minimalistisk, rå indretning. De kan ikke kun være belysning, men også dekoration.

Typer af industrilamper

Når du arrangerer en lejlighed eller et kontor, kan du vælge mellem mange typer industrilamper: hængende, stående, loft og spotlights. En moderne loftslampe i industriel stil har ofte form af:

omvendt metalskål - i dette tilfælde er materialet, som lampeskærmen er fremstillet af, ofte udsat for kunstig ældning, det kan også have en ujævn struktur eller buler, der efterligner skader som følge af mange års brug;
en nøgen, stor pære;
en stor pære anbragt i et "bur" - denne løsning var oprindeligt beregnet til at beskytte lampen mod brud, hvilket ikke var vanskeligt under fabriks- eller lagerforhold.

En anden populær model er stående reflektor. Det giver et meget stilistisk stærkt punktlys, mens det understreger det funktionelle og rå indvendige arrangement.

Hvordan vælger man industrilamper til et moderne indretning?

Du skal passe på den passende farve på lamper og deres fremstilling. Sorte og kobberlamper fungerer helt sikkert i grå og mørke rum. Sort er en universel farve og passer næsten ethvert rum. En kobberlampe hængt over en mørk bordplade i køkkenet eller spisestuen vil se godt ud. Hvis du har en stue kombineret med et køkken og spisestue, kan du overveje at købe:

• lamper, der hænger over bordet og køkkenøen;
• loftslamper til køkkenet;
• væglamper som tilbehør på væggene i stuen;
• stående lamper som dekoration af tomme kroge.

Industrilamper i soveværelset

For et soveværelse i den industrielle stil anbefales MONACO lampeserien. Lampenres interessante design gør det muligt at matche belysningen perfekt til rummet. Til MONACO-lamper kan du også vælge en industriel væglampe i samme stil. Men hvis du leder efter en lampe, der hænger på et kabel, skal du vælge en lampe fra CAGE-serien. Hængende lamper med en lampeskærm i form af et bur er et andet af vores industrielle lampeforslag.

Industrilamper til køkkenet

Industrilamper passer også godt ind i køkkenet. Industrilamper med lange kabler har justerbar højde, hvilket vil vise sig at være yderst nyttigt, når man arrangerer et moderne køkken. Den perfekte industrielle lampe til køkkenet vil også være et stilfuldt loftlampe eller en lampe fra STICKS-serien.

Industrilamper i en moderne stue

En industriel lampe med 5 flammer vil se godt ud i en moderne stue. Takket være det store antal lyskilder oplyser lampen nøjagtigt hele rummet. Moderne loftlampe kan drives af LED-pærer, så du kan spare op til 90% energi. Et alternativ til 5-punktsbelysning er 3-flammelamper, industrielle 1-flamme lamper eller enkelte industrilamper, som bliver stuenes hoveddekoration.

Industrilamper - et stort udvalg af farver, mønstre og former

Industrilamper kan drives af mange typer lys. I de fleste industrilamper udsættes lyskilderne for, så specielle dekorative pærer kan placeres i dem. De er kendetegnet ved varmt, blødt lys, der giver interiøret en magisk atmosfære. Udseendet af dekorative pærer er ekstremt effektivt. En industriel lampe med en dekorativ pære kan bruges som et lys til hvile eller afslapning. Til gengæld kan en lampe, der drives af en LED-pære, bruges som et lys under hverdagens aktiviteter.

Industrilamper i onlinebutikken - praktisk shopping

Onlinebutikker med industrilamper har et stort udvalg og attraktive priser. Korrekt lampebeskyttelse sikrer, at lamperne leveres intakte under transport. Onlineshopping er en garanti for bekvemmelighed og et bedre valg end i stationære butikker.

 

Anbefales

pixel