2021-09-24

Køkkenlampe - stilfuld, praktisk og pålidelig

 

 


Køkkenet er centrum for hvert hjem, hvor vi bruger meget tid på at forberede måltider eller sidde ved bordet med familie og venner. Derfor kræver et sådant multifunktionelt rum passende belysning. Armaturet skal belyse hele rummet ordentligt, passe godt ind i køkkenmøbler og gøre det let at holde det rent. Der er flere ting at overveje, når du vælger en køkkenlampe. Om det herunder.

Hvordan vælger man en lampe til køkkenet?

Når du vælger en lampe til køkkenet, er det værd at overveje, hvor den skal monteres. Det hele afhænger af, hvilke funktioner belysningen skal opfylde på et givet sted, og hvilke krav den skal opfylde. Husk at vælge den rigtige størrelse lampe - lampens størrelse skal tilpasses størrelsen på det køkken, den er placeret i. Dette gælder ikke kun for madlavningsentusiaster, men for alle dem, der ønsker, at deres køkken skal være et sted for trivsel og raffineret stil.

I klassisk møblerede køkkener vil enkle hængende armaturer, såsom den sorte hængendelampe KARIN, der også fås i hvid og guld, fungere bedst. For større rum og køkkener med langborde er det bedst at vælge flerpunkts lamper for at belyse hele overfladen godt. I et mindre køkken over bordet burde en enkelt længdejusterbar køkkenlampe være tilstrækkelig.

Hvilke lamper vil være egnede til køkkenet?

Loftlampe til køkkenet

Køkkenet er et sted, hvor alt skal være funktionelt, samt belysningen. Når du vælger lamper til køkkenet, skal du sørge for, at lampen belyser alle vigtige punkter i køkkenet, dvs. bordpladen, bordet, køkkenøen eller et andet sted, hvor vi udfører dagligdags aktiviteter under madlavningen. Køkkenet bruger hovedbelysning og ekstra belysning, f.eks. plafonder, som også belyser køkkenbordpladen.

Hængelampe til køkkenet

Hængende lamper i køkkenet? Selvfølgelig! Hængelamper kan installeres i køkkenet direkte over bordet. Disse typer lamper er også perfekte til et køkken kombineret med en spisestue eller som bordbelysning i tilfælde af køkkenøer. Husk dog ikke at placere vedhængslampen for lavt - når du sidder ved bordet, skal du kunne se personen, der sidder foran dig, ikke lampeskærmen. En punktlampe med et lys nedadrettet fungerer bedst. På denne måde vil hvert måltid blive flot belyst både under tilberedning og efter servering til bordet.

Spotlampe i køkkenet

Spotlys kan vise sig at være den perfekte løsning i køkkenet. De giver en stor mængde lys, der vil oplyse hver krog og vrang. De fås i både 1-punkts- og flerpunktsversioner, f.eks. RODOS-spotlys. Den har mulighed for frit at justere: dreje og vippe lyset i enhver retning, hvilket gør det perfekt til køkkenarbejde. Spotlighten fås i tre farver: sort, hvid eller lysegrå, så du kan vælge en farve, der matcher indretningen i dit køkken.

Køkkenlamper i enhver stil

Arrangering af køkkenbelysning, skal du ikke kun være opmærksom på dets funktionalitet, men også på interiørets stil og æstetik. Du skal beslutte, hvilke lamper, der matcher stilen i det køkken, hvor den er indrettet - en anden model vil fungere i et moderne køkken, endnu en, hvor en rustik stil dominerer. Derfor er det værd at nå ikke kun universelle og klassiske mønstre, men også andre.

• Moderne køkkenlampe

Industriel lamper er fremragende køkkenbelysning. Det minimalistiske design og originale stålskærme eller modeller med en udsat pære matcher perfekt moderne interiør. Indretningen i loft-stil atmosfære vil også blive understreget af lamper med en geometrisk eller betonskærm. Lamper i skandinavisk stil er elegant køkkenbelysning i en minimalistisk udgave, der passer godt til moderne køkkentilbehør.

Kromlamper med metallisk glans matcher enhver farve på vægge og møbler. Et perfekt eksempel er den forkromede POLARIS -lampe - den kan justeres i højden, takket være den let tilpasser sig interiørets størrelse.

Køkkenlampe i klassisk stil

Da køkkenet er hjemmets hjerte, vælger vi ofte at arrangere det i retro, vintage eller provencalsk stil. I moderne stil er lamper med en metalskærm med en enkel finish og subtile mønstre et godt forslag til belysning af køkkenet.

EGG -hængelampen er et eksempel på belysning, der perfekt afspejler atmosfæren i et retro-indretningen og bliver den vigtigste køkkenindretning. Ophængt i et centralt punkt, vil det præcist belyse hele overfladen. Hvis du vil tilføje understøttende belysning til indretningen, kan du berige det med en væglampe, der skaber en stilfuld duo med en lysekrone

Køkkenø og valg af belysning - hvad skal man være opmærksom på?

Inden du vælger lamper til belysning af en køkkenø, er der flere vigtige aspekter at overveje. Et af dem er spørgsmålet: hvilken opgave har en køkkenø? Er det et sted, hvor måltider tilberedes, eller er det et bord, hvor husstandens medlemmer drikker deres morgenkaffe og spiser hurtige måltider? Eller måske udskifter din køkkenø spisebordet åbent til stuen? Indretningenstilen og typen af køkkenmøbler er også vigtige.

I hvert af disse tilfælde kan du vælge en anden type belysning. Et blødt og stemningsfuldt lys vil komme godt med, hvis køkkenøen er et sted at spise. Men i madlavningsområdet er det bedre at vælge en stærkere og mindre diffust lyskilde. Uanset hvad, spotlamper eller hængelamper med åben lampskærm er bedst til belysning af en køkkenø.

Hængende lamper er utvivlsomt et stilfuldt forslag, takket være hvilket køkkenøen vil være i centrum for opmærksomheden. Husk, at lamper med større dimensioner er et godt valg, især til rummeligt interiør, hvor rummet giver dig mulighed for at placere en tilstrækkelig stor køkkenø. Så vil de ikke overvælde rummet og yderligere understrege dets visuelle kvaliteter.

For præcis belysning af en køkkenø i et lille interiør er spotlights med mulighed for at lede lyskilder i enhver retning perfekte. Det er en meget praktisk løsning, takket være hvilken du sparer plads og økonomiske ressourcer. Minimalistiske spot lys passer til modernistiske og industrielle indretninger, hvor hovedvægten er på enkelhed og funktionalitet.

 
pixel