2021-07-12

Læselampe - hvordan vælges den bedste belysning for at gøre læsning mere spændende?

 

 

 

At læse bøger er en god form for afslapning, der giver dig mulighed for at flygte fra virkeligheden og fordybe sig i fantasiverden. Et behageligt, godt oplyst læseområde er en nødvendig forudsætning for maksimal læsefornøjelse. Det gør korrekt synlighed af teksten og forårsager ikke hurtig øjetræthed. Desværre har vi ikke altid adgang til naturligt lys - især om aftenen, når man bedst kan lide at læse yndlingsbøger Derfor er det så vigtigt at vælge den rigtige type af kunstig belysning. Vi rådgiver, hvordan man vælger den bedste belysning til læsning. Hvilken type af læselampe er den bedste, hvilken lys er det sundeste for øjne, og hvilke parametre der skal giver særlig opmærksomhed.

Læselamper - hvilke er de bedste?

Valget af den rigtige lampe i denne kategori er næsten uafgrænset. Opmærksomheden henledes blandt andet på produkter som en vægsengelampe eller en bordlampe til børn, der er velegnet til de yngste brugere. Mange af dem er nemlig denne belysning, der giver mulighed for behagelig læsning i sengen, men der er også produkter, der skal placeres ved siden af en behagelig lænestol eller sofa i stuen - for eksempel en gulvlampe til læsning. Under alle omstændigheder er det vigtigt, at den læselampe, du vælger, har en bevægelig lyskilde. Kun på denne måde kan belysningen rettes perfekt til det sted, hvor bogen er placeret.

Hvad er vigtigt, når man vælger belysning til læsning?

Når man vælger en læselampe, er det vigtigt ikke kun at matche den til arrangementet, men også at være opmærksom på de tekniske parametre. Når du læser, er det meget vigtigt at belyse teksten korrekt for at undgå træthed i øjnene. Husk, at dit syn bliver mest træt, når lyset er for lavt, men for stærkt og klart lys mens læsning er heller ikke en god løsning. Lige nu har vi tre grundlæggende farver:

• Den varme farve - 2200K-3500K
• Den neutrale farve - 3500K-4500K
• Den kolde farve – 4500K-12000K

Det bedste valg er en lyskilde, der udsender en varm farve. Det vil sige den, der er tættest på det naturlige - omkring 3300K. En god læselampe bør ikke være mere end 3500K. Når vores belysning også vil blive brugt til studering, er det værd at vælge neutral eller kold belysning. Det er ikke kun ideelt til kontorarbejde, men også til hjemmearbejde. Hvis vi ønsker, at vores belysning skal være universel, vil en bordlampe være et godt valg.

Et andet vigtigt aspekt er pærernes styrke. Hvilken pæreffekt skal man vælge? Det hele afhænger af, hvilken type af pærer vi vælger. I tilfælde af traditionelle E27-pærer er det tale om en værdi på 40W. I tilfælde af LED-pærer, hvis effekt beregnes i lumen, skal en god læselampe have en effekt på ca. 400-450 lumen, dvs. ca. 5-6W.

Hvordan placeres læselampen?

Den optimale løsning er at placere en gulvlampe eller en væglampe bag ryggen på en sådan måde, at lysstrålen kun er rettet mod den tekst, du læser. En gulvlæselampe har den fordel, at den kan bevæges frit afhængigt af behovet eller den aktivitet, der aktuelt udføres. Når det kommer til væglampen - er det værd at vælge en læselampe med et bevægeligt hoved, takket være hvilket du retter lyset nøjagtigt, hvor du vil. Afstanden mellem lyskilden og teksten, der læses, er også vigtig. For at opretholde et godt syn skal du holde bogen 30-40 cm fra dine øjne.

Sengelampe - den perfekt belysning til læsning i sengen

For elskere af læsning inden sengetid er der praktiske, multifunktionelle væglamper. Et godt eksempel er DORIA sengelampe med justerbar højde og lysvinkel. Det er en meget praktisk og funktionel løsning.

Væglamper uden at justere lysets indfaldsvinkel fungerer også godt som læselamper. Hvis du installerer væglampen i den rigtige vinkel, behøver du ikke ændre lampeskærmens position. Du kan tilføje læselamper til arrangementet, hvis lys er rettet nedad - ligesom hos for eksempel MARBELLA sengelampe.

Der er også moderne væglamper, hvis design er skabt på en sådan måde, at lyset er rettet i to retninger - op og ned. Et glimrende eksempel er MITOS sengelampe. Denne moderne væglampe vil være en funktionel læselampe og en elegant dekoration i soveværelset.

Gulvlampe til læsning - en fantastisk måde på at nyde at læse!

En vigtig faktor, der påvirker beslutningen om at vælge en gulvlampe til læsning, er den måde, hvorpå rummet er indrettet. Hvis læsehjørnet er et separat rum, er mulighederne meget større.

Det mest bekvemme at bruge er gulvlamper, som kan bevæges frit i tilfælde af indretningsskift. For at maksimere læsningskomforten skal vi huske muligheden for at justere en sådan lampe. Det er godt, hvis gulvlampen har en bevægelig arm, der giver dig mulighed for at indstille den rigtige lysvinkel. Denne løsning findes i EYE SUPER gulvlampe.

Stuenes elegante karakter afspejler sig perfekt i ACROSS gulvlampen. Dette er et interessant forslag for elskere af skandinavisk stil. Let træ, hvid lampeskærm og en trebenet struktur ser godt ud i hyggelige rum.

COSMO gulvlampen er også et tilbud til behagelig læsning. Lavet i en modernistisk og moderne stil, tiltrækker lampen selv de mest krævende elskere af originalt design.

En læselampe til et barn

Det er værd at introducere vanen at læse fra en tidlig alder. Når de små endnu ikke kan læse, vil PLANE III-læselampen være nyttig for forældre, der kan læse de smukkeste eventyr for deres børn, mens de går i seng.

I årenes løb vil din søn eller datter bruge læselampen alene, især mens de studerer. POCATELLO-bordlampen vil helt sikkert behage ethvert barn. Mulighed for at vælge lampens farve vil gøre hjemmearbejde sjovt!

For at et barns læselampe fungerer korrekt, skal det have flere funktioner:

• Først og fremmest: det skal være sikkert og derfor helst lavet af lette materialer.
• For det andet: det er godt, hvis der er mulighed for at justere lysintensitetsniveauet, takket være hvilket lampen vil være multifunktionel.
• For det tredje anbefales det at bruge et læselampe med lange kabler, der let kan flyttes til det ønskede sted.

Læselampe - ekstra lyskilde hvor som helst

For læsning entusiaster, bør yderligere belysning findes i flere steder. Selvom man har et yndlingslæseområde (for eksempel et læsehjørne i stuen), er det almindeligt at læse yndlingsbog andetsteds i huset. Nogle mennesker kan lide at læse i badekarret, mens de tager et afslappende bad, andre læser i sengen, inden de går i seng, og andre læser måske bøger, mens de forbereder eller spiser et måltid i køkkenet.

Hvert af disse steder skal være godt oplyst. Lad os tage os af ordentlig belysning i badeværelset (for eksempel ved hjælp af væglamper), belyse sengen i soveværelset eller hænge en læselampe over bordet i spisestuen.

Læsning hjemme er en af de former for afslapning, der vil helt sikkert give mange spændende oplevelser til enhver, der læser gerne hver dag. For at læsning kunne bringe det ønskede niveau af afslapning, kræver det optimal belysning, hvilket ikke kun forbedrer komforten ved at bruge fritid, men også kroppens tilstand og især sundheden for vores øjne.

 

Anbefales

pixel