2021-05-21

Moderne pendellamper til din lejlighed. Pynt dit værelse med god belysning!

 

 

 

Godt planlagt belysning er et af de vigtigste sag inden for indretning. Belysningen giver dig mulighed for at vise alle de vigtige elementer i huset, gør hverdagen mere behagelig og giver dig mulighed for sikkert at gå rundt i lejligheden, når det allerede er mørkt ud. I de fleste rum fungerer pendlen som en hovedlyskilde monteret i et centralt punkt. Takket være en lang række moderne, enkle eller klassiske modeller i forskellige farver og materialer kan en pendel lampe have flere forskellige anvendelser. Den kan bruges som en lampe over et spisebord eller som bordbelysning i stuen.

Hængelampe til små og store rum

Hængelampe er beregnet ikke kun til stuen eller spisestuen, men kan også fungere i andre rum. De er også perfekte til børneværelser, kontorer, soveværelser og endda badeværelser. De fleste lamper er designet til at give lys, der er rettet lige ned. Ofte kan du også justere ledningens længde, så den når, hvor du vil. At vælge den rigtige model af en pendel lampe afhænger af hvilken effekt du vil opnå og af interiørets størrelse og stil.

Den store fordel ved lampen er dens evne til at belyse enhver overflade, afhængigt af hvor du monterer den. Derudover tiltrækker lampens interessante form opmærksomhed og understreger interiørets stil. Du skal dog huske, at en dårligt valgt lampe ikke ser særlig godt ud. Før du køber, er det værd at overveje, hvilken funktion pendlen skal have - praktisk eller dekorativ.

Hvordan vælger jeg en hængelampe?

Lamperne i rummet er som de fineste smykker. De kan tilføje charme til interiøret eller ændre dets udseende fuldstændigt. Når du vælger en passende lampemodel, skal du blive styret af både stilen og størrelsen på det rum, hvor pendlen skal installeres. For stor pendel lampe vil overvælde et lille rum, mens for lille en lampe ikke bemærkes. At vælge den rigtige lampe afhænger af flere faktorer:

• størrelsen på rummet
• loftshøjde;
• den funktion, som lampen skal udføre;
• nærmeste omgivelser.

Større og længere lamper passer i rum med højt til loftet, mindre og kortere lamper i rum med lavt til loftet. Ellers vil du hænge lampen i gangen, eller du vil oplyse køkkenøen på en anden måde.. Derfor skal du altid blive styret af størrelsen på det rum, du har, når du vælger størrelse og længde på en pendel lampe.

Lampeskærmens størrelse er af stor betydning. Derfor skal du først måle hele rummet: længde og bredde. Optag resultatet i centimeter, multiplicer derefter tallet med 2,5. Resultatet fra denne beregning er den optimale lampediameter, du skal vælge.

Hængelampe til stuen

Der er ikke mange begrænsninger, når det kommer til belysning i stuen. Det vigtigste er rummets størrelse og selve lampen. Hængelampe må ikke være for stor, og den må ikke tage for meget plads. Derudover er det værd at være opmærksom på rummets højde - lave lofter kan kræve et kort kabel, og dette kan igen ødelægge udseendet og arrangementet.

Spisebordslampe

En pendel lampe over spisebordet skaber en vidunderlig atmosfære under hyggelige middage med familie og venner. Lampens størrelse skal tilpasses spisebordet, så lampen ikke føles for stor. Hvis du har et stort bord, kan du hænge flere lamper sammen på en dekorativ måde.

Hængelampe til soveværelset

I soveværelser fungerer pendlen som et nattelys, så den skal ikke være for lys og for stor. En pendel lampe med dæmpningsfunktion fungerer godt. Dette giver dig mulighed for at justere lysstyrken efter dine behov i øjebliket.

Køkken hængelampe

I køkkenet skal hængelampe fungere perfekt. Dens funktionalitet er en klar fordel. Lampen kan man hænges lige over bordet, bordpladen eller i det centrale punkt i køkkenet og tænde den helt op. I de fleste tilfælde er der 3 pendellamper med små nuancer. Den resterende del er 1 aflang pendel lampe med tre ophæng.

Hængelampe til badeværelset

På badeværelset fungerer pendellamper ikke særlig godt, så de skal kun udføre dekorative funktioner der. Husk - størrelsen på lampen, størrelsen på rummet og dets formål er vigtig. Stil og udseende afhænger af din smag.

Hvor højt hænger du en hængelampe op?

Højden, hvor pendel lampe skal placeres, er meget vigtig. Hvis din lejlighed har en standardhøjde, ca. 2,4 - 2,5 m, skal lamperne hænge 1,9 - 2,1 m fra gulvet. Lamper over bordet skal hænge ca. 1,5 - 1,7 m over gulvet for ikke at blænde dem, der sidder ved bordet. For lamper placeret over køkkenbordet er det bedst at hænge dem 55 cm til 70 cm over det. Vedhængslamper er også et glimrende alternativ til sengelamper i soveværelset - her skal de hænge omkring 40 - 50 cm over sengebordet.

Hængelampe i hver stil

I de senere år er enkle løsninger blevet moderne på grund af den større popularitet af minimalistiske, loft- og industrielle stilarter. Hvis din lejlighed er indrettet i en af disse stilarter, er det bedst at købe en simpel lampe med en klassisk skærm. Modeller med metallisk glans, vedhængslamper lavet af glas eller papir er perfekte til dette.

Enkle arrangementer kan også opdateres med mere udtryksfulde accenter, f.eks. en dekorativ pendel lampe i glamourøs stil. På denne måde vil du tilføje et strejf af elegance til interiøret.

Naturlige materialer, der supplerer et simpelt, harmonisk interiør, er perfekte til mere moderne rum. Endelamper med dekorative pærer uden lampeskærm ser særligt godt ud. Det er værd at vælge lamper med ornamenter med floristicmønstre eller dekorative lampeskærme til rustikt interiør.

 
pixel