2021-05-20

Moderne terrassebelysning - hvordan vælges praktisk og effektiv udendørs belysning?

 

 

 

Terrassen er et unikt og hyggeligt sted, hvor vi tilbringer tid med familie og venner, især under varme sommeraftener. Korrekt belysning er afgørende for en behagelig hvile. Terrasse belysning er et vigtigt element i udseendet af hele huset. Det har både en praktisk og en æstetisk funktion. Ved design af udendørs hjemmebelysning er det værd at overveje alle tilgængelige løsninger på markedet og tilpasse dem til individuelle behov. Spekulerer du på, hvilke lamper du skal vælge, og hvordan du placerer dem på terrassen? Hvilken udendørs lampe er den mest passende? Hvad skal man overveje, når man vælger lamper til terrassen? Her er vores guide.

Hvordan belyses terrassen?

Typen af terrasse belysning afhænger af flere forskellige faktorer. Vi belyser den overdækkede terrasse forskelligt og den helt åbne. Et vigtigt spørgsmål er også typen af elektrisk installation og muligheden for at forbinde lamper. Terrassens placering tilbyder yderligere arrangementer og belysningsmuligheder.

Godt planlagt og implementeret terrasse belysning vil skabe den rigtige atmosfære, der bidrager til hvile eller møder med venner. Ikke kun mængden af belysning er vigtig her, men også dens type og endelige udseende. Så lad os tænke over, hvilke lamper der vil være nødvendige, hvor mange lamper der skal bruges, og hvor det er bedst at montere lamperne på en sådan måde, at man opnår den optimale effekt.

Hvordan planlægger man terrasserbelysningen?

Terrasse belysning opfylder tre grundlæggende funktioner, der trænger ind mellem hinanden, hvilket gør rummet så nyttigt som muligt. Først og fremmest giver alle lyspunkterne på terrassen dig mulighed for at bevæge dig sikkert. De giver nok lys til at udføre de fleste aktiviteter, som vi ikke har brug for høj lysintensitet for. Derudover skaber lys den overordnede atmosfære på terrassen. Det er primært en hvile- og afslapningszone. Derfor er det værd at sikre, at terrassen er hyggelig og behagelig.

Hvordan skal terrassebelysningen være?

På grund af de forhold, hvor vi bruger udendørs lamper, skal de primært være holdbare, modstandsdygtige over for mekaniske skader og de skadelige virkninger af vand. Den passende beskyttelsesgrad - dvs. IP-uigennemklassen, vil sikre sikker brug af lampen udsat for vejrforhold. Afhængigt af installationsstedet kræves en anden grad af beskyttelse, f.eks. Vil en lampe under taget være mindre udsat for fugt (regn) end en lampe installeret i et åbent rum. Jo højere det andet ciffer i IP-betegnelsen, jo bedre.

Moderne udendørs belysning skal også være energieffektiv. Det er derfor værd at vælge lamper til terrassen med LED-pærer, der bruger meget mindre energi, er holdbare og frem for alt pålidelige. Takket være dem kan du nyde den smukke belysning på terrassen i lang tid.

Hængende lamper og plafonds

I tilfælde af delvis eller helt overdækkede terrasser er hængende lamper eller plafonds bedst. Loftlamper fungerer primært som hovedbelysning og vedhængslamper som belysning til borde og sofaborde. Ved at justere kabellængden kan du justere lampens højde til det passende niveau. Derudover kan hængelamperne have en dekorativ funktion, f.eks. STAR-hængelampen.

Væglampe - traditionel facadebelysning

At tænde terrassen med væglamper er en af de bedre ideer. Når du installerer væglamper, behøver du kun overveje deres optimale placering. Væglamper giver et subtilt lys, der er behageligt for øjet. Denne type terrasse belysning har den mest afslappende effekt. Du kan blandt andet vælge enkle facadelamper, der passer perfekt til den moderne stil, men også retro-stil væglamper - for eksempel LONDON-væglampen. Velplacerede væglamper vil oplyse hele terrassepladsen og gøre det lettere at bevæge sig rundt, uanset tidpunkt på dagen

Dekorativ belysning af terrassen

Hvis der er en vej eller trapper, der fører til terrassen, kan du oplyse dem med havepæle. Det er en klassisk belysning, der giver en dekorativ og elegant effekt. Det er også et rent hjælpeprogram. Stolperne harmonerer perfekt med enhver stil og er velegnede til både moderne opstillinger såvel som dem i skandinavisk eller landlig stil.

En interessant løsning vil også være lysende terninger, som du kan montere rundt på terrassen og belyse den på en interessant måde. Denne type belysning er hovedsageligt dekorativ, men den er perfekt om natten, når du bevæger dig rundt på terrassen.

Terrasse belysning - gulvlamper

Stående lamper blive bekræftet i afslapningsområdet på terrassen. Placeret ved siden af lounge møbler eller blandt planter, vil de pynte terrassen med deres lys. De vil også se godt ud i hjørnet af terrassen. En stående lampe placeret ved siden af en lænestol eller sofa vil være nyttigt under læsning. Lamper kan også placeres - POTS.

Udendørs belysning med bevægelsesensor

Lamper med bevægelsessensorer giver et højere komfortniveau. De er perfekte, når dine hænder er fulde, og det ikke er muligt at tænde lyset. Bevægelsessensoren tændes automatisk, og lyset skinner nøjagtigt, når det er nødvendigt. Udendørs belysning med en bevægelsessensor sikrer sikkerhed mod et muligt fald og gør desuden livet vanskeligt for potentielle indbrudstyve. Derudover sparer lamper med en bevægelsessensor penge.

Terrasse belysning - resume

Husk at belysning af en terrasse kræver flere lamper placeret forskellige steder. Lampeproducenter foreslår ofte en hel række udendørslamper, så lamperne matcher hinanden i stil. Så du kan købe en stående lampe, hængelampe og væglampe fra en serie. Antallet af udendørs lamper, der tilbydes af producenterne, er stort, men ved at træffe det rigtige valg vil du kunne nyde en behagelig atmosfære i den friske luft og regenerere din styrke efter hele dagen.

 
pixel