2021-06-21

Stue indretning - hvordan belyses dette multifunktionelle rum korrekt?

 

 
 

 

Når vi planlægger belysning af et rum, skal vi tage højde for arten af dette rum og dets mange funktioner. Stuen er et rum, hvor beboerne bruger mest af deres fritid. Det fungerer ikke kun som et mødested med familie og venner, men også et hvilested for at læse bøger eller se tv. Derfor skal belysningen i stuen være universel og tilpasset de funktioner, der aktuelt udføres. At vælge belysning til stuen er ikke kun begrænset til at købe en dekorativ stor gulvlampe, en praktisk væglampe eller hængende lampe, men kræver også en godt planlagt plan. Nedenfor præsenterer vi, hvordan du korrekt belyser stuen, hvor mange lyspunkter der skal planlægges, og hvilke regler for belysningsplanlægning, der skal tages i betragtning.

Lysets rolle i stuen

Korrekt valgt lys er ikke kun nyttigt, men det skal også skabe den rigtige atmosfære i stuen. Belysning giver dig også mulighed for at dekorere rummet og vise nogle arkitektoniske elementer samt opdele rummet, f.eks. i kaffehjørner, et arbejdsområde eller en hvilezone. Hvad mere er, varmt lys, der skaber den rigtige atmosfære, tilskynder til at blive i et givet interiør.


Det er bedst at planlægge så mange jævnt fordelte lyskilder med lav effekt som muligt. Dette arrangement giver dig mulighed for at opnå høj lysintensitet, når du har brug for det eller dæmpet, roligt lys under aftenrelaksationen.

Stue indretning - belysningsfunktioner i stuen

Følgende typer lys med forskellige funktioner skelnes i stuen:

• Central: det er den vigtigste lyskilde i stuen. Dets opgave er at oplyse hele rummet jævnt, ikke kun dets individuelle zoner. Derfor skal det placeres centralt i loftet. Det kan være en lysekrone, loftlampe eller halogenlamper i et nedhængt loft.

• Dekorativt: det er meget svagere og normalt varmere end andre typer belysning. Det kan have en fokuseret eller spredt lysstråle. Det bruges til at fremhæve elementer, som du vil vise, f.eks. et billede, en dekorativ vase eller en vase med blomster. Velvalgt belysning kan skabe en behagelig atmosfære i stuen.

Lysfarve - hvilken skal du vælge?

Når du vælger belysning til stuen, kan du ikke glemme dens farve. Hvis rummet skal se større ud, skal der vælges intens lys. Varme farver giver en hyggelig atmosfære i interiøret. De er velegnede til en stue, der hovedsagelig fungerer som et hvilested til afslapning. Hvis stuen også er et hjemmekontor, er det bedre at vælge koldere toner.

I betragtning af at der bruges meget tid i stuen, er det værd at investere i energibesparende LED-pærer, hvis lys er tæt på det naturlige, såsom en dæmpbar pære udstyret med en standard E27-tråd. Denne moderne øko-pære har tre tilstande. I den første tilstand lyser pæren med 100% strøm, i den anden tilstand med 50% strøm, i den tredje tilstand med 25% strøm. Hver tilstand aktiveres ved at tænde og slukke for pæren.

En yderligere fordel ved LED-pærer er også en lang levetid og dermed mangel på hyppig udskiftning. Dette er især vigtigt, hvis pærerne placeres under gulvbelysning, da det kan være svært at skifte dem.

Stue indretning - belysning, der matcher interiørets stil

Ud over den passende lysfarve er det lige så vigtigt at arrangere belysningen godt og matche den ind i stuen.

I spisestuen over bordet er hængende lamper med en usædvanlig form perfekte. De er universelle, fordi de passer både til et moderne interiør og en retro-stil. I stedet for en lysekrone kan du også installere en strimmel med flere hængende lamper, der giver dig mulighed for at justere mængden og intensiteten af lys, for eksempel QUEBECK BLACK-lampen.

Elskere af minimalisme kan også tænke på et par pærer, der er ophængt på kabler. For at lyset ikke er for trættende eller for svagt, er det bedst at hænge lampen 50-60 cm over bordet.

I afslapningsområdet ved lænestolen fungerer væglamper, stående lamper eller en kombination af begge typer belysning bedst. Væglampen kan være distraherende, og gulvlampen kan give et fokuseret lys, så du nemt kan skifte den afhængigt af dine aktuelle behov. I en stue indrettet i en moderne stil er stående lamper på tynde stålben, der ligner spotlights, for eksempel EYE SUPER-gulvlampen, ideelle.

Ved hjælp af spotlights kan du fremhæve nogle steder, for eksempel en billede eller en reol. Vægspotlights giver dig mulighed for at slukke for hovedlyset og indføre lidt mere diskret belysning, som kan blive særligt værdsat under filmfremvisninger.

Modeller med dekorative briller, der efterligner krystal, ser smukke ud i interiør i glamour-stil. På den anden side matcher lamper med metalelementer og en gennemsigtig struktur, såsom MONACO-væglampen, den stue i loft-stil. Det er vigtigt, at den valgte model skaber en sammenhængende helhed med indretningen af rummet.

Den vigtigste lyskilde i stuen kan være en fashionabel lysekrone lavet af messingstråde, en papirkugle eller en loftslampe. Det fungerer bedst i et moderne interiør inspireret af skandinavisk stil. Overvej også et nedhængt loft kombineret med punktbelysning i en enkel, beskeden møbleret stue.

Stue indretning - belysning af stuen med tekøkken

En stue udstyret med et tekøkken kræver specielt lys, derfor spiller både centrale-lampne og spotlamper en vigtig rolle her. Det er godt at placere en pendel over bordet eller over køkkenøen, fordi sådan lys er nyttigt, når man laver mad eller spiser sammen. Når du vælger en lysekrone, er det værd at justere den til arrangementet af køkkenet eller til tilbehør, der kombinerer disse to rum med hensyn til sammensætning. På den anden side kan spotlight, der belyser alle kroge og kroge, få rummet til at virke mere rummeligt. Loftbelysning kan være et godt valg i minimalistiske, moderne arrangementer.

Hvad er moderigtigt - en gennemgang af de mest interessante lamper til stuen

• Lange hængende lamper - en perfekt løsning til stuen, især hvis der er et bord i rummet eller når det er forbundet med spisestuen. Formen på disse lamper kan endda opdele et rum efter dets funktion.

• Geometriske lampeskærme - deres universelle form vinder mere og mere popularitet på grund af deres moderne udseende. Sådanne lamper er meget stilfulde og helt sikker tbehager øjet.

• Edderkoppelampe - elskere af loftstil vil helt sikkert være interesseret i et sådant forslag. Lange kabler hængende fra loftet, der ligner edderkopben, har været et hit inden for interiørdesign i flere årstider.

• Kobber-, guld- og metallamper - metalliske nuancer nyder uforglemmelig popularitet, og i form af belysning får de dobbelt så meget, fordi de også skinner med reflekteret lys.

• Spotlights - dette er et andet forslag til et interessant arrangement, hvor du f.eks. kan bruge lamper med et langt panel med flere lyspunkter. Ud over et moderne udseende giver det også fremragende lysforhold takket være muligheden for at justere indstillingen for hver forlygte separat.

Når det drejer sig om valg af lamper til stuen, er det værd at vælge dem, der sikrer jævn belysning af hele rummet. Uanset om lampen placeres i et nedhængt loft eller hænges på en væg, skal den ikke blænde øjnene. Takket være det får du fuld komfort i rummet, og at se tv vil ikke blive farvet af lysreflektioner fra lamperne.

 
pixel