Skriv til os

Felter markeret med en stjerne (*) skal udfyldes

Køkkenbelysning

( antal produkter: 40 )
Højde [cm]
Bredde [cm]
Antal lyskilder
Type pære
Filter: farve
Pris
-

Hvordan planlægger man belysning i køkkenet?

Køkkenbelysning er underlagt klare regler. Når du arrangerer køkkenet, skal du opdele rummet i zoner og designe belysning med forskellige funktioner og karakter for at opnå den bedste effekt: et behageligt, ergonomisk køkken, hvor huslige pligter bliver en fornøjelse. Hvilken belysning vil være ideel til et lille køkken, og hvilken belysning til et stort køkken? Er det bedre med en lampe eller måske flere mindre punkter? Vil vi foreslå.

Belysning i køkkenet - de vigtigste regler

Når du planlægger køkkenbelysning, skal du følge principperne for ergonomi. Udpeg mindre zoner i rummet, der er ansvarlige for udførelsen af ​​forskellige funktioner. Underordne dem til individuelle typer belysning:

Som du kan se, har holdningen til belysning i køkkenet ændret sig dramatisk. For omkring ti år siden stoppede vi ofte ved en lampe med en højeffektiv pære, og nu mener vi, at mindre lyspunkter er de mest praktiske, hvilket gør det meget nemmere at arbejde og bevæge sig rundt i rummet.

Korrekt belysning i køkkenet: centralt og opgaveorienteret

Loftbelysningskøkkener er kun en af ​​de mulige varianter - det skal dog erkendes, at de er meget komfortable. Lyset tændes, når du kommer ind i rummet, belyser interiøret og forhindrer os i at vandre i mørket. I stedet for en hovedlampe kan du vælge flere lyspunkter, der overtager rollen som foreløbig køkkenbelysning - spotlights fungerer her.

Sammenfattende: central belysning skal planlægges i køkkenet. Denne funktion i et lille køkken kan udføres af en hovedlampe eller et par lyspunkter. Intet forhindrer dig i at kombinere begge dele, især i større rum.

Belysning over øen eller køkkenbordet

Du har mange muligheder for at tænde køkkenøen (køkkenøen). Afhængigt af dets formål (ekstra lagerplads eller et sted at tilberede måltider?) Kan du implementere det med en hætte med indbygget fittings, hængende lamper eller lysdioder monteret i loftet.

Køkkenets karakter er i høj grad påvirket af belysningen på bordet, hvor du skal spise måltider med familien. Hvis du har planlagt et sted til 2-5 personer, består et lyspunkt perfekt testen her. Men hvis bordet er større, design to hængende lamper. Hæng dem i en sådan højde, at de ikke forstyrrer brugen af ​​bordet (pæren må ikke være i øjenhøjde, men mindst et dusin centimeter over siddende folks hoveder) og vælg en uigennemsigtig skygge, så lyset blænder ikke øjnene.

Belysning i køkkenet under skabe

Madlavningsområdet er et af de vigtigste steder i køkkenet. Det skal være behageligt og funktionelt, behageligt og sikkert! Belysning over køkkenbordet kan være i form af punkt- eller lineære lysdioder. Hvis du har valgt lyspunkter, skal du placere dem hver 40-60 cm for at belyse arbejdsfladen jævnt.

 

pixel