Skriv til os

Felter markeret med en stjerne (*) skal udfyldes

De smukkeste lamper til din stue!

( antal produkter: 212 )
Højde [cm]
Bredde [cm]
Antal lyskilder
Type pære
Sikkerhedsniveau
Filter: farve
Pris
-

Stuebelysning - hvilke lamper skal man vælge

Stuen er et sted i en lejlighed, der ikke er bange for nogen form for lampe. Først og fremmest er det et sted for hvilested og møder med husstandsmedlemmer, så du skal sikre god belysning af dette rum. Sæt altid udseendet og dekorationen på andenpladsen. Hvis designstuen indeholder mange typer lamper, behøver du ikke bekymre dig om ikke at skinne ordentligt. Så har du flere valgmuligheder, når det gælder designlamper. Men når du kun skal installere en stor lampe i stuen, skal du få den til at belyse alle kroge og kroge i interiøret.

Belysning i stuen - stemningsfuld eller praktisk?

Hvis belysningen skal være praktisk, skal du ikke vælge lamper, der optager en stor del af lysstrømmen. En lys stue skal give familiemedlemmer trøst. Derudover kan du adskille flere lyszoner og vælge forskellige typer belysning. Men hvis stuen skal være stemningsfuld og atmosfærisk, skal du tage lampeskærme på eller modeller, der absorberer noget af lyset og kun falder på bestemte indvendige elementer - f.eks. en væg, et bord, en bordplade, et billede eller en pejs. Her kan du understrege, hvad du holder mest af.

Hvilken farvetemperatur skal du vælge i stuen?

Du kan vælge mellem to hovedfarver, dvs. varm og kold. Mellemfarven er neutral. Varm, dvs. gul, hjælper med at slappe af hos husstandsmedlemmer. Den kolde farve er den, der ligner mest dagslys - næsten fra nuancer af hvid til blå nuancer. Takket være det får vi mere livsenergi - den er stimulerende og meget intens. Den kolde farve er LED-lys og LED-lys, som har et Kelvin-arrangement i området 4600 - 6500 [K]. Farven på varmen er derimod kendetegnet ved området 2700 - 3200 [K]. De resterende mellem disse områder, det vil sige: 3200 - 4600 kan betragtes som en neutral farve. Du behøver dog ikke bestemme en bestemt lysfarve. Forlygterne kan være kolde, og bordlampen eller gulvlampen, der lyser i stuen før sengetid, eller mens du ser tv - det kan være varmt. Planlæg belysningszoner, og vælg den passende lyskilde til dem. Hvis du vælger lamper med skruepærer, vil du altid kunne udskifte dem i fremtiden og ændre deres farve.

Hvor mange lamper skal der være i stuen ?

I dag fokuserer vi ofte på energibesparelse, men efter at markedet er domineret af blyteknologi, er det et mindre problem. Ifølge mange designere er den anbefalede mængde lumen til en stue med et areal på ca. 30 kvadratmeter 10500 [lm]. Men deres antal afhænger også af stemningen og designet i rummet. Hvis du har mange vinkler, har stuen en usædvanlig form, sørg for at lyset når alle uoplyste steder - sæt ikke en stor lampe på, der lyser 10.000 lumen, vælg ekstra og dekorativ belysning.

 

pixel